piątek, 8 listopada 2013

Duszone warzywa 

Danie dla 2 osób.
Czas przygotowania: około 35 min
Koszt: około 12zł


Składniki:

3-4 ziemniaki
1 ząbek czosnku
100 g pieczarek
2 pomidory
1 cukinia
1 papryka
Przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie

Przygotowanie:

1. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
2. Gotujemy przez jakieś 8-10 minut (możemy tez użyć pozostałych z obiadu ziemniaków, wtedy ten krok pomijamy, a ziemniaki dodajemy pod koniec gotowania potrawy), odcedzamy.
3. W rondlu podgrzewamy odrobinę oliwy, dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku i ziemniaki, podsmażamy przez chwilę.
4. Paprykę, pieczarki, pomidory i cukinie kroimy w kostkę o wymiarach około 1cm x 1cm.
5. Dodajemy pieczarki, pomidory, inne wybrane warzywa, przyprawiamy i dusimy na średnim ogniu przez około 15 minut GOTOWE!!
SMACZNEGO!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz