sobota, 9 listopada 2013

Krem z owocami

Danie dla 4 osób
Czas przygotowania: około 20 min
Koszt: około 8 zł

Składniki:

40 dag truskawek ( mogą być mrożone)
400 ml jogurtu naturalnego
3 plastry ananasa z puszki
1/2 cytryny
cukier wanilinowy
1 łyżka cukru pudru


Przygotowanie:

1. Truskawki (jeśli są mrożone to najpierw je rozmrażamy) miksujemy na gładki mus z połową łyżki cukru pudru.
2. Dodajemy sok wyciśnięty z połowy cytryny i mieszamy. Wypełniamy musem szklanki deserowe do połowy.
3. Ananasa kroimy w małą kostkę i dokładamy do szklanek.
4. Jogurt zmiksuj z cukrem wanilinowym i pozostałym cukrem pudrem.
5. Przełóż masę do szklanek na mus truskawkowy. GOTOWE!!!
SMACZNEGO!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz